Mat

Spara in på maten

 

Maten är en av de största utgifter man har. Man kan skippa nöjen, klädinköp och mycket annat, men just maten är något man alltid måste lägga pengar på. Hur mycket pengar man lägger på den beror väldigt mycket på vilka matvanor man har och hur mycket mat man slänger.

Äter du klimatsmart kommer du automatiskt också att tjäna pengar på det. Att köpa mat som är i säsong blir nämligen alltid billigare. Gör både plånboken och miljön en tjänst genom att köpa grönsaker och frukt i säsong.

Försök att skippa köpen i små matbutiker och snabbköp. I de små butikerna som ofta ligger i anslutning till tågstationer är priserna ofta mer än dubbelt så höga som i vanliga, större mataffärer. Planera dina inköp och satsa på att storhandla utan att köpa för mycket färskvaror.

En klassiker som inte får glömmas bort är vikten av matlåda. Att varje dag lägga nästan hundra kronor på lunch ute blir i längden väldigt mycket pengar. Satsa istället på att laga lite mer mat till middag som efteråt kan bli matlådor. Det är både ekonomiskt och hälsosamt. Dagens Nyheter har skrivit om hur mycket pengar du kan tjäna på att ha med matlåda.