Mat

Miljövänlig med matkassar

Som de flesta vet är matsvinn en av de allra värsta miljöbovarna världen tampas med. Det här uppmärksammas dock mer och mer, och allt från privatpersoner till restauranger hittar vägar för att minska sitt svinn. Ett bra sätt att slippa slänga så mycket överbliven mat är att köpa matkassar online.

Olika sorters matsvinn

Världen över förloras och slängs enorma mängder mat varje dag; uppgifter pekar på att uppåt en tredjedel av all mat som produceras går förlorad på vägen från jord till bord. I utvecklingsländer sker det största svinnet i själva odlingsstadiet medan det i utvecklade länder är i köken som matsvinnet händer. Medan vi lagar vår mat slängs mängder av överblivna grönsaksdelar och köttbitar, och efter maten är det rester som går rakt ner i soptunnan – mat som istället kunde sparas. Allt fler är idag medvetna om den här situationen och vill hitta lösningar där matsvinnet kan minska. Ett sätt är såklart att göra fler genomtänkta val under handling och matlagning, men ett annat smidigt och enkelt sätt är att beställa matkassar. På Sverigesmatkassar.se får du en bra översikt över de matkassar som finns och du kan lätt hitta den som passar dig och din familj allra bäst. Det som gör matkassar så bra när det kommer till miljömedvetenhet är att du får precis den mängd livsmedel som behövs för att laga rätterna. Alltså minskas matsvinnet automatiskt och du slipper fullt med rester. Det som trots allt blir över kan du spara, men du kan också använda skal, blast och liknande som smaksättning i till exempel soppor.

Enkelt och smidigt med matkassar

Att använda sig av matkassar underlättar planeringen av middagar och andra måltider. Hos vissa företag kan du välja vilka recept du vill ska ingå i din kasse, medan du hos andra får en förutbestämd veckomeny. Eftersom allt levereras hem till dig slipper du också lägga tid och energi på handling, parkering och att stå i kö – något som kan vara oerhört värdefullt för många, kanske speciellt barnfamiljer och äldre. Idag finns också en mängd olika företag som erbjuder matkassar, och de har ofta ett flertal olika kassar att välja på, vilket gör det enkelt att hitta dina favoriter. Så upplever du att du vill göra positiv skillnad när det kommer till matsvinn, och har du dessutom idétorka när det kommer till måltidsplanering, så är matkassar något för dig.