Mat

Matcha maten med halloweendräkterna

Ska du hålla i en halloweenfest nästa gång det vankas halloween? I så fall kan du göra en väldigt rolig grej och matcha maten du bjuder på med kostymerna. Säg åt alla inbjudna att säga till i förväg vilken utklädnad de ska ha och sedan är det bara att använda fantasin. Du kan även köra på vad du själv tycker och se om gästerna kan gissa vilken kostym som maten refererar till. Eftersom det är din fest är det du som bestämmer hur det ska fungera. Det är ett knep som fungerar både om det är barn och vuxna som ska vara med på festen.

Flera olika alternativ

Om du har dålig fantasi när det gäller mat kan du börja med att kolla på olika halloweendräkter och börja i den änden. Om någon har valt att klä ut sig till en ost finns det så klart mycket spännande rätter du göra. En västerbottenostpaj är både enkel att göra och går hem hos de flesta, stora som små. Pumpa är förstås en annan ingrediens som fungerar både som utklädnad och som maträtt. Ett enkelt sätt att tillaga den är att rosta i ugn och sedan servera som tillbehör till en kött- eller kycklingrätt. Att klä ut sig till en pumpa är också ett säkert kort som alltid fungerar.

Halloween är barnens högtid

Halloween är på många sätt barnens högtid och därför kan du anpassa festen efter dem. Låt dem först välja kostymer och gör sedan mat som passar till detta. Det kommer garanterat att bli en fest som de pratar länge om med både dig och sina vänner. Glöm inte heller att göra passande efterrätter och godis som de kan smaska på långt efter middagen är uppäten.