Mat

Vad äter man i Mexiko?

 

I Sverige är man galen i tacos och tacokvällar, men frågan är vad denna mat egentligen har gemensamt med den Mexikanska?

Mexikansk mat är annorlunda i landets olika regioner. Grunden i deras mat är dock tre huvudingredienser: majs, zucchini och bönor. Sedan använder man sig frekvent också av ris i maträtterna, avokado, chili och tomat. Maten är mycket kryddstark och underbart god. Att resa till Mexiko kan vara värt det bara för kökets skull! Köket är en sorts fusion mellan mat från flera olika kulturer som har bott i landet, både ursprungsbefolkning och kolonisatörer. Man kan hitta influenser från bland annat aztekerna, mayaindianerna, spansk och fransk mat bland annat. Vanliga maträtter är exempelvis burritos och enchiladas, som påminner om de fyllda, mjuka tacobröd svenskar gärna äter hemma, quesadillas som är två tortillor stekta med ost och annan fyllning mellan sig, och fajitas.

Vill man läsa mer om Mexikansk mat kan man läsa här för att lära sig mer.

Kommentera